Orbán beleíratta magát és gyűlöletkampányát a tankönyvekbe - az MSZP az oktatási jogok biztosához fordul

Orbán beleíratta magát és gyűlöletkampányát a tankönyvekbe - az MSZP az oktatási jogok biztosához fordul
Amikor egy autokrácia alól kezd kicsúszni a talaj, a hívei a legsúlyosabb tüneteket kezdik el mutatni. Amikor egy igazságtalan, korrupt rendszer közeledik a bukáshoz, szolgálói félelmükben a legdurvább törleszkedésbe kezdenek.

A Fidesz államosította a tankönyvkiadást, ezzel lenyúlta a mintegy 17 milliárdos versenyző tankönyvpiacot, és gyenge színvonalú, fideszes ideológiával terhelt állami könyvekkel helyettesítette. Most ott tartunk, hogy az egyik történelemkönyvbe konkrétan beírták Orbán Viktort némi bevándorlózás kíséretében.

Milyen kormány az, amelyik aktuálpolitikai gyűlöletkampányát beleírja a történelemkönyvbe? Milyen miniszterelnök az, akinek a kormányzása alatt ez megtörténik? Teljesen mindegy, hogy Orbán személyesen mit tudott erről. A jelenség jól jelzi, hogy ő hogyan képzel el egy országot, hogy milyen félelem uralkodhat a kormány közelében.

Magyarország azonban nem ilyen ország. A magyarok szabad és biztonságos országban akarnak élni, ehhez pedig olyan kormány kell, amelyik nem írja bele saját gyűlöletre épített ideológiáját a tankönyvekbe. Az MSZP ezért követeli,  hogy azonnal vonják vissza a tankönyvet, valamint az oktatási jogok biztosához fordul, hogy foglaljon állást a tankönyvekbe írt kirekesztés és aktuálpolitika ellen.

Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke, oktatáspolitikus

Kunhalmi Ágnes Aáry-Tamás Lajosnak, az oktatási jogok biztosának küldött levele alább letölthető.

Kapcsolódó dokumentumok

Kunhalmi Ágnes levele.pdf ( 202.25 kB )

Kapcsolódó párttagok