mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 10. 20:49

Orbán csendben nézi végig, ahogy a fehérorosz haverja vérbe fojtja az ellenzék tüntetését

Orbán csendben nézi végig, ahogy a fehérorosz haverja vérbe fojtja az ellenzék tüntetését
Orbán Viktor két hónapja Minszkben a fehérorosz diktátorral az oldalán még amellett érvelt, hogy az Európai Uniónak végre meg kell szüntetnie a szankciókat Fehéroroszországgal szemben, amiket az emberi jogok, a demokratikus választási rendszer, a sajtószabadság korlátozása és ellenzéki aktivisták politikai alapon történő bebörtönzése miatt vezetett be.

Kíváncsian várjuk, hogy a miniszterelnök továbbra is tartja-e a véleményét, miután már az egész világot bejárták azok a felvételek, amelyek azt mutatják be, hogy a fehérorosz haverja a feltehetően elcsalt választás után hogyan fojtja vérbe az ellenzékiek tüntetését.

Egyre több állam ítéli el a fehérorosz diktátor erőszakos fellépését, sőt Lengyelország már az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójának az összehívását sürgeti, de a magyar kormány továbbra is hallgat.

Mégis milyen üzletet köthetett Orbán Viktor, ami arra készteti, hogy csöndben nézze végig, ahogyan egy békés tüntetést vérbe fojtanak Európában.

Úgy tűnik, hogy két hónapja igaza volt Lukasenkának, amikor úgy fogalmazott, hogy Magyarország mindenki másnál jobban megérti őt. Már csak az a kérdés, hogy mi ennek a megértésnek és hallgatásnak az ára.

MSZP

Bővebb információ: Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja