mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 07. 14:37

Orbán drága haveri ajándéka: 75 milliárdba kerül a Mátrai Erőmű megszerzése

Orbán drága haveri ajándéka: 75 milliárdba kerül a Mátrai Erőmű megszerzése
Orbán Viktor barátja úgy vette meg a Mátrai Erőművet, hogy már akkor tudható volt, hogy a veszteségesen működő üzem modernizációja rengeteg pénzbe fog kerülni.

Az új tulajdonos azonban jött, elvette, amit akart, kifosztotta a céget majd úgy döntött, hogy megszabadul a veszteséges erőműtől. Orbán Viktor pedig a barátja megsegítésére sietett és az adófizetők pénzéből több mint 75 milliárdot elköltve megszabadította a teherré vált cégtől a milliárdos vállalkozót. Erre a megállapításra jutottak az MSZP elnökének közérdekű adatigénylései után a szabad sajtó munkatársai.

Gyűlnek az adatok egy újabb, részletes bizonyítékokkal alátámasztott feljelentéshez, és a tiltott állami támogatás miatt teendő panaszhoz. Egyre tisztábban látszik ugyanis, hogy hihetetlenül túlárazva vásárolta meg az állam a Mátrai Erőművet. Hogyan lehetséges az, hogy korábban még ennek az árnak a töredékéért nem érte meg a kormánynak az üzlet, de egy Fidesz-közeli vállalkozótól már bármekkora összegért képes volt átvenni a kifosztott, veszteséges erőművet?

Számszerűen kimutatható, hogy mekkora kárt okozott a Fidesz ezzel az üzlettel Magyarországnak, éppen ezért elkerülhetetlen a felelősségre vonás. Véget kell vetni ennek a rablópolitikának, kormány- és korszakváltásra van szükség. A MSZP ennek érdekében pedig megtesz minden szükséges lépést.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok