Orbán egészségügyi sikerjelentése a valóságban gyászjelentés

Orbán Viktor akkor jelentette ki, hogy a kormány biztos alapokra helyezte az egészségügyi rendszert, amikor egy friss kutatás ennek épp az ellenkezőjét bizonyítja. A miniszterelnök ismét bebizonyította: nincs képe a valóságról.

A medibon.hu által megrendelt kutatásból kiderült: minden második ember szerint az elmúlt évben kimondottan romlott a magyar közegészségügyi ellátás színvonala. Olyannyira katasztrofális állapotok vannak, hogy ezért az emberek fele – ha a pénztárcája engedné – fizetős intézmények szolgáltatásait venné igénybe. Az emberek 90 százaléka szerint nem történt semmilyen előrelépés az egészségügyi ellátás színvonalában.

Tény, hogy a kórházak eladósodása lassan az intézmények bedőléséhez vezet. Tény, hogy a várólisták sosem voltak olyan hosszúak, mint Orbán kormányzása alatt. Tény, hogy egyre többet kell várni az egyszerű diagnosztikai vizsgálatokra is. Tény, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozók nagy része külföldre menekült, ezért több kórházban orvoshiány alakult ki. Tény, hogy Orbán Viktor világképe köszönő viszonyban sincs a valósággal.

A Mesterházy-kormány vállalja, hogy radikálisan csökkenti, majd megszünteti az elviselhetetlenül hosszú várólistákat, és minden 65 év feletti nyugdíjasnak 24 000 forint pluszjuttatást ad, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit.

Kormos Kata
szóvivő