mszp.hu | Belföld | éhségmenet 2015
2015. február 15. 00:05

Orbán egy nyomor alapú társadalmat épít!

Az Emberi Méltóság Menetével szolidaritást vállalók demonstrációt tartottak, Tatabányán a Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal előtt, ahol kifejezték együttérzésüket és támogatásukat azoknak, akik az elmúlt napokban, országszerte méltósággal, emelt fővel és nem kevés bátorsággal vállalták, hogy harcolnak saját, és minden szegény honfitársunk sorsának javításáért.

Ujházy Emil, az MSZP KEM-i elnöke elmondta, hogy „a korábban éhségmenetként említett demonstráció mára elérte az első nagy célt. A szegény emberek, a közmunkából élők, állástalanok, rokkantak, kisnyugdíjasok, szegény gyermekes családok fel merik vállalni sorsukat és változtatni akarnak ezen! A kiszolgáltatott, kisemmizett és megfélemlített magyarok milliói már nem félnek az ország Fideszes urainak a képébe vágni: Ti tettétek ezt velünk! Vannak dolgok, amiket ki kell mondani! Orbán egy nyomor alapú társadalmat épít! Bárhová megyünk, bárhová nézünk a szegénység úgy terjed mint a pestis! Ennek a szegényégnek nevezett fertőzésnek az okozója, a terjesztője a Fidesz-kormány.”

Munkanélküli egészségügyi dolgozó felszólalásában elmondta: „Egy olyan országot szeretnék, ahol ezt a nehéz hivatást, mind a dolgozók, mind a betegek számára méltó körülmények között lehet gyakorolni. Egy olyan országot, ahol ebből el tudom tartani magamat és szeretteimet. Olyan társadalmat akarok, ahol nincsenek kiszolgáltatott munkanélküliek, éhező gyermekek, ellátás nélkül szenvedő beteg emberek. Nem alamizsnát, adományt akarok, hanem, hogy módom legyen a hivatásom gyakorlására. Hogy tisztes fizetésért, magyar kórházban, magyar betegeknek segíthessek! Én hiszem, ha egyre többen hallatjuk a hangunkat, akkor talán eljutnak szavaink az ország hatalmi mámorban lévő vezetőihez is.”

A Kiáltvány felolvasását követően kiragasztották azt, melyben megfogalmazták követeléseiket.

MSZP Komárom-Esztergom Megyei Szervezete