mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Egészségügy Oktatás
2020. november 06. 13:18

Orbán el akarja kerülni az iskolabezárásokat, csak éppen a tanárok védelméért nem tesz semmit – Tömeges és ingyenes tesztelést, most!

Orbán el akarja kerülni az iskolabezárásokat, csak éppen a tanárok védelméért nem tesz semmit – Tömeges és ingyenes tesztelést, most!
Orbán Viktor furcsa helyzetértékelést adott a pénteki interjújában, amikor az iskolák járványügyi kockázatait elemezve annyit tudott mondani, hogy „a biológia működik és ebben az életkorban az ember megy” ezért jobb, ha a diákok inkább az iskolában vannak. Igen miniszterelnök úr, a biológia működik és a járvány sajnos rohamosan terjed a gócpontoknak számító iskolákban is.

A nagyszerű felismerés után már csak az a kérdés, hogy mit tesz ez ellen a kormány?

Egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a szülők és a tanárok is, de a Fidesz mégsem tesz semmit a védelmükben. A fővárosi vezetés azonban megunta a kormányzati tétlenséget, ezért annak feladatait átvállalva tömeges tesztelést indít Budapesten, amivel valamennyi budapesti iskolai dolgozó önkéntes szűrését biztosítja. Az MSZP már régóta hangsúlyozza a tesztelések bővítésének szükségességét, ezért felelős pártként anyagi támogatást nyújt a fővárosi tömeges teszteléshez.

Budapest már lépett, de mit tesz a kormány? Semmit, ugyanis Orbánék továbbra is kormányzati szinten tagadják a tesztelések jelentőségét – mint, ahogyan korábban a maszkviselés hatékonyságát is – a járvány elleni harcban. 

A szakértők szerint azonban a közösségi terjedés megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, mivel így lehet kiszűrni a tünetmentes betegeket és elejét venni a továbbfertőzésnek. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, az óvodapedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

 

MSZP

 

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő  

Kapcsolódó párttagok