2011. június 16. 15:12

Orbán elhallgattatná az ellenzéket

A rádiózásban már egyedül a Klubrádió képviseli az ellenzéki megszólalást Magyarországon. Nem sokáig. Most megmutatkozott, miért is hozták létre az egypárti Médiahatóságot, ugyanis az egyetlen megmaradt ellenzéki rádióadó frekvenciájára zenei adót szeretne Orbán Viktor Médiahatósága. Az indoklás értelmetlen, hiszen a magyar rádiók közel 80 százaléka zenei adó. Tehát semmi sem indokolja a Médiahatóság igényét, hacsak az nem, hogy eljött az ideje, hogy teljesítsék Orbán Viktor lázálmát a Fidesz-Magyarországról.

A Médiahatóság úgy írta ki a frekvenciapályázatot, hogy azt a Klubrádió semmiképpen nem nyerheti meg. Ezzel Szalai Annamária semmi mást nem csinál, mint megfizeti a 9 éves kinevezésének ”költségeit” Orbán Viktornak. ”Egyszer majd kérünk magától valamit” szellemisége most érte utol Szalai Annamáriát, aki minden teher nélkül mondott le a demokrácia alapelveiről.

A Médiahatóság teljesen megváltoztatta a pályázat korábbi feltételeit, nevezetesen a jelenlegi frekvenciadíj két és félszerese az induló licitösszeg, így a legnagyobb összegű ajánlatot tevő máris 20 pontot kap a maximum elérhető 72 pontból. Mindennek tetejében a rádiós műsorkészítői tapasztalat csupán 3 pontot ér.

Amúgy igencsak jelképes, hogy a Médiahatóság Ostrom utcában található, hiszen az NMHH totális támadást indított a demokrácia, a kiegyensúlyozott tájékoztatás elve ellen. Vajon az ellenzékben lévő Fidesz mit mondott volna egy ilyen felháborító cselekedetre? Minek nevezte volna azt, aki ilyen mértékben rúgja fel a kiegyensúlyozott tájékoztatást, lehetetleníti el az ellenzéket?

Az MSZP követeli Szalai Annamáriától, hogy vonja vissza a frekvenciával kapcsolatos kritériumait és ne korlátozza az egyetlen ellenzéki rádió működését.

Kormos Kata,
szóvivő