Orbán ezúttal nem mondhat csődöt!

Orbán Viktor a múlt héten már nem harcolni, hanem meghátrálni ment Brüsszelbe. Az elmúlt közel három évben folytatott értelmetlen szabadságharca azonban így is százmilliárdokban mérhető károkat okozott Magyarországnak.

A ma kezdődő EU-csúcsra egy példátlan gazdasági kudarcot vallott magyar miniszterelnök utazik el, aki sem hitelt érdemlő egyensúlyi és növekedési pályát megalapozó intézkedéseket, sem erős érdekérvényesítő képességet nem tud felmutatni.

Ebben a helyzetben sajnos a legtöbb, ami a magyar kormányfőtől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege.

Ha a minden fontos területen kudarcot valló Orbán Viktor ebben az ország jövőjét évtizedekre meghatározó nemzeti ügyben is csődöt mond, végleg méltatlanná válik az úgynevezett Nemzeti Ügyek Kormányának vezetésére.

Uniós források nélkül ugyanis végleg lefullad a gazdaság, végleg elvész a remény, hogy a magyar emberek Magyarországon is tisztességes megélhetést biztosító munkahelyekhez és életkörülményekhez juthatnak. Őszintén reméljük, hogy ha mással nem is, ezzel még a jelenlegi miniszterelnök is tisztában van.

Az MSZP továbbra is csak olyan európai költségvetést tud támogatni, amely nem csökkenti a Magyarország számára elérhető forrásokat. Ez a 2014 utáni kilábalás, felzárkózás és fejlődés egyik alapfeltétele. A másik pedig a ki-és beszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytató Orbán-kormány leváltása, majd a szocialista párt által vállalt 180 fokos fordulat végrehajtása.