mszp.hu | Belföld
2020. július 03. 14:16

Orbán fürkészeinek és portyázóinak el kell számolniuk!

Orbán fürkészeinek és portyázóinak el kell számolniuk!
A koronavírus-járvány ideje alatt is megjelentek a nyerészkedők, akik akkor a védőfelszerelések és a lélegeztetőgépek beszerzésein kerestek rengeteg pénzt. Sajtóhírek alapján Szlovéniában a kétes eszközbeszerzések már kormányválságot idéztek elő, mivel Orbán Viktor barátjának a kormányában ismét felütötte a fejét a korrupció.
Irányított pályáztatás, kétes közvetítő cégek, túlárazott lélegeztetőgépek, amelyek még így is feleannyiba kerültek, mint amiket a magyar kormány vásárolt.
 
Tekintettel a külföldi esetre éppen itt az ideje annak, hogy a magyar kormány tételesen elszámoljon, hogy mire és mennyit költött a veszélyhelyzet ideje alatt. Budapest ezt már megtette, ugyanez elvárható a kormánytól is. 
 
Az MSZP már kezdeményezte, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket, amelynek keretében a kormány tagja beszámolhatnak többek között a lélegeztetőgépek 300 milliárdos beszerzéséről is.
 
Az MSZP úgy gondolja tisztázni kell, hogy Orbán fürkészei és portyázói mit is csináltak pontosan, továbbá a vizsgálóbizottság munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amivel több emberi életet lehetne megmenteni. Ennek a célnak az elérésére a Fidesz nem mondhat nemet, ezért elvárjuk a kormánypárti 133 bátor ember támogatását a testület felállításához. 
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok