mszp.hu | Belföld
2021. július 22. 14:43

Orbán Hatvanpusztán épülő luxus dácsájánál járt az MSZP

Orbán Hatvanpusztán épülő luxus dácsájánál járt az MSZP
Mivel Orbán Viktornak a párt szerint különös vonzódása van az óriásplakátokhoz és az információs táblákhoz, az MSZP is csináltatott egyet a helyszínre, hogy tudassák a magyar adófizetőkkel: az ő forintjaikból épül a tízmilliárdos csodabirodalom.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke csütörtök délben jelentkezett be a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján az egykori Habsburg József főherceg régi majorságának területéről, ahol az Orbán-család főúri kúriája épül, a hvg.hu számításai szerint mintegy 10 milliárd forintból.

„Csak a kandalló kerül majd annyiba, mint egy csepeli panel ára, de lesznek itt aszfaltos úthálózatok, és minden olyan, ami egy főúri élethez szükségeltetik az Orbán Viktor és családja számára” – mondta Komjáthi Imre.

„Tudjuk jól, hogy egy ilyen főúri kúria ablakából nem látszik a magyar valóság” – tette hozzá, utalva arra, hogy az a kis minimálbéremelés, amit Orbán a horizontra vizualizált, is elinflálódott időközben.

Emlékeztetett, bár a miniszterelnök magát is a válság által megtépázott bérből és fizetésből élő kisemberek közé sorolta, a „nép egyszerű gyermekének” éppen épülő birodalma sehogyan sem áll összhangban azzal az imázzsal, hogy Orbánnak sem autója, sem megtakarítása nincs, és ő maga tölti a kolbászt.

„Ezt a magyar emberek már nem hiszik el: látják a dőzsölést, az urizálást, látják az úri huncutságokat, és látják, hogy mindeközben már 5% felett van az az infláció, ami gyakorlatilag már a parizert is kieszi a kifliből” – mutatott rá.

Hangsúlyozta, mindezek ellenére lenne megoldás: az MSZP azonnali intézkedést vár, hiszen a minimálbéremelés javaslata már az asztalon van. „De tudjuk azt, hogy Orbán Viktor és 133 „bátor” embere nem ilyenben gondolkodik, ők el vannak foglalva az urizálással, a jachtozással, Orbán Viktor pedig a luxusdácsájának az építésével” – jegyezte meg.

„Mi, a Magyar Szocialista Párt és Karácsony Gergely, a miniszterelnök-jelöltünk nem ilyen jövőt szán az embereknek. Mi azt gondoljuk, hogy együtt, közösen leváltjuk és elzavarjuk ezt a bandát és megteremtjük a magyar emberek számára azt a jólétet, ami nekik jár” – vetítette előre a szocialista politikus egy 2022-es sikeres kormányváltás esetére.

„A magyar dolgozó emberek a hátukon cipelik ezt az országot, (…) jár nekik a minimálbéremelés és nem annyi, amit egy munkahelyi büfében történő vásárlás elvisz” – hívta fel a figyelmet.

Kiemelte a párt „Kormányváltást! Korszakváltást!”című előválasztási programjának azon elemét, amely a minimálbér adómentessé tételével kezdene. Elmondta, ez úgy nyújtana azonnali segítséget, hogy a vállalkozóknak nem kerülne semmibe, sőt, adójóváírás formájában egészen 321.000 forintos fizetésig emelést kapnának az emberek.

Kapcsolódó párttagok