2012. július 26. 18:35

Orbán hazafias kötelessége őrködni a demokrácián

Ha a kétharmados összefogás erő kérdése, és nem a szándéké - ahogy ezt Orbán Viktor kijelentette a VOSZ-szal folytatott konzultáción - akkor ott már nincs is összefogás, de kétharmad sem.Orbán Viktor minden szava beismerő vallomással ér fel, mint ahogy az a kijelentése is, miszerint: ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk a térségben. Ez az ő dilettáns gazdaságpolitikájának az eredménye két év után. Ha a szocialisták válságmenedzselését folytatta volna Matolcsy, akkor ma valóban nem itt tartanánk, hisz annak eredményeit még maga Orbán Viktor is elismerte egy németországi hivatalos tárgyaláson.

Éppen ezért nem győzzük eleget elismételni, Matolcsynak útilaput kell kötni a talpára. Matolcsy helyett szakértőre és pénzügyminiszterre van szüksége ennek az országnak. Tiltakozunk amiatt, hogy Orbán Viktor az egykulcsos, kizárólag a jólkeresőket támogató adórendszert új gazdaságpolitikaként állítja be, mert az színtiszta fideszes választási politika, de nem felelősségteljes gazdaságpolitika. Erre egészen biztosan nem lehet növekedést építeni és munkahelyeket teremteni.

Egyetértünk Demján Sándorral, ott nincs unortodox gazdaságpolitika, ahol nincsenek befektetések, nincs tőke és beruházás, aminek következtében munkahelyeket sem lehet teremteni. Hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással, mert az csődbe juttatja az országot!

A demokratikus átmenet elszánt rajongójaként megismert, újabban azonban Európa zsebdiktátoraként emlegetett miniszterelnök ma már csak reméli, „hogy a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni”. Reméljük, hogy a demokratikus jogállam legfontosabb bástyáit két év alatt leépítő Orbán Viktor is emlékszik még a konzervatív brit államférfi, Churchill örök igazságára, miszerint a demokrácia a kormányzás legrosszabb formája. Nem számítva az összes többit, amiket időről időre kipróbáltak már.

Látva azonban a múltélesztő, történelmünk dicstelen éveit visszahozni igyekvő politizálást, joggal tarthatunk attól, hogy Orbán Viktor elszólta magát. Követeljük, hogy a kormányfő minden erejével a demokrácia felett őrködjön! Eszébe ne jusson újabb unortodox eszközökhöz nyúlni hatalma megtartása érdekében. Mert a Haza minden előtt!