2012. január 02. 12:52

Orbán ismét előhúzta Budaházyt a kalapjából

Ahogy azt már mindenki tudja a Fidesz annál a bizonyos tévészékházas balhénál szoros telefonkapcsolatban állt a botrányt generáló agresszív kemény maggal, annak vezetőjével, Budaházy Györggyel. Most, amikor Orbán Viktornak újra szüksége van rájuk, ismét előrántja őket. Mindenesetre elég nagy szégyen, hogy Orbán Viktornak egy Budaházy és újabb világméretű botrány kell, hogy igazolja új alaptörvénye létjogosultságát.

Összetartozik, ami összeér. Orbán Viktor hazugságokra épített hatalmát botránylovagokkal igyekezett megerősíteni. Nem zavarta, ha lángba borul a főváros, sőt, tovább heccelte a közvéleményt. Egy cél számított: minél rosszabb legyen az ellenfélnek, mert neki annál jobb. Hogy közben az ország rengeteget veszít, az egy fikarcnyit sem érdekelte.

Ahogy kormányzása alatt sem. A hazugságok folytatódtak, a botránypolitizálás egy cseppet sem lanyhult, csak áttevődött más területekre. Most azonban, amikor már nemcsak Magyarország utasítja el őt és kormányát, az egész fideszes politikát, hanem a teljes nemzetközi közvélemény, amikor Orbán Viktor új alaptörvényét nincs demokratikus erő, aki elfogadná, akkor ismét előveszi az utcai botránypolitizálás Belzebubját.

Elég nehéz figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a fideszesített bíróságok pár hónapja szabadlábra helyezték Budaházy Györgyöt.

A Magyar Szocialista Párt minden tagját, szimpatizánsát arra kéri, hogy a törvények betartásával és méltósággal tiltakozzon ma este.


Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes