Belföld, Gazdaság | beruházások közlemény Audi
2013. február 26. 16:51

Orbán ismét idegen tollakkal ékeskedik

Orbán Viktor most arra büszke, hogy nem sikerült elriasztani az Audit a korábban megkezdett fejlesztései folytatásától. Magyarország ma is profitál azokból az eredményekből, amelyeket az orbáni hanyatlás előtt a szocialista kormányok értek el fejlesztési megállapodások keretében. A Kecskeméten, Szentgotthárdon, vagy éppen Győrben megtermelt nemzeti javak sajnos nem tudják ellensúlyozni az Orbán-kormány három éve tartó gazdasági ámokfutását, amelynek érzékelhető eredményei nincsenek, de a jelenre és a jövőnkre nézve súlyos következményei vannak.

A szocialista kormányzás idején megkezdett autóipari nagyberuházások sajnos csak fékezni tudják azt a visszaesést, amit az Orbán-kormány a gazdaságpolitikájával előidézett.

Magyarországon ma többek között az Audi kapacitásbővítése miatt nem nagyobb az ipari termelés visszaesése, viszont az építőipari beruházások katasztrofális mélységben vannak. A kiszámíthatatlan üzleti környezet miatt a működő tőke menekül az országból, a beruházási hajlandóságnál pedig csak a vállalati hitelezés alacsonyabb, így ez az év is recesszióval indul. Ennek súlyos következményei vannak. Orbán Viktor cinikus állításaival szemben nem csökkent, hanem kismértékben nőtt a munkanélküliség, a költségvetés bizonytalanságairól nem is beszélve.

Ez az a teljesítmény, amire az Orbán-kormány olyan büszke, hogy mindjárt tele is plakátolja az erről szóló hazugságaival országot az emberek pénzéből. Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy ne akarja félrevezetni az embereket, és ha eddig nem tette rendbe, jobban most már ne tegye tönkre a magyar gazdaság és a magyar emberek jövőjét! Magyarország jobban teljesítő kormányt érdemel!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes