2011. március 24. 12:28

Orbán itthon nem teszi, Brüsszelben mást mond!

Orbán Viktor más kottából énekel Brüsszelben, s másból Magyarországon. Azzal már szembesültünk, hogy két médiatörvény készült.

Az egyik a magyaroknak, cenzori passzusokkal, a másik Brüsszelnek, angolra lefordítva, más tartalommal.

 Nyugati lapokból arról értesülhettünk, hogy az Orbán-kabinet a szocialista kormányok gazdaságpolitikáját szeretné tovább folytatni, ezzel szemben itthon, a parlamentben hétről-hétre mást sem tesz, csak gyalázza azt. Most pedig azt halljuk Brüsszelből, hogy Orbán Viktor kiemelt szerepet szán az államnak a közmunkák szervezése terén. Arra akar törekedni, hogy kevesebben éljenek segélyből, és ha a piac nem ad munkát, akkor adjon munkát a közmunka rendszere. Mindezt azzal indokolja, hogy vannak olyan rétegek, amelyek az innováción alapuló gazdasági növekedésbe nem tudnak bekapcsolódni, rossz szociális helyzetük, alacsony képzettségük vagy életkoruk miatt.

 Mondja ezt Brüsszelben, miközben idehaza egy egyszerű tollvonással éppen ő verte szét az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került embereknek munkát biztosító közmunkaprogramot. Ma pontosan azoknak az embereknek a segítéséről beszél külföldön, akiknek az életét ő maga lehetetlenítette el az Út a munkába program leállításával. Innováción alapuló gazdasági növekedésről beszél az unióban, miközben idehaza ennek nyoma sincs, a munkanélküliségi ráta hónapról hónapra csúcsokat dönt.

 Hagyjon fel a kettős beszéddel Orbán Viktor! Ha valóban azt gondolja Brüsszelben, amit mond, tegyen is érte! Jöjjön el Borsod-Abaúj-Zemplénbe, vagy az észak-magyarországi térség bármelyik megyéjébe, s maga is tapasztalhatja, hogy amit ebben az ügyben itthon tesz, s amit Brüsszelben mond, az két különböző dolog. Itthon nem teszi, ott mást mond.

 Gúr Nándor,

az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke