mszp.hu | Külföld | Európai Unió
2019. szeptember 30. 14:34

Orbán jelöltje másodszor is elbukott

Hiába hangoztak el az elmúlt napokban fenyegető hadüzenetek a Fidesz részéről, hiába támasztottak feltételeket, ugyanis Trócsányi Lászlóra az Európai Parlamentben ismét kimondták, hogy alkalmatlan uniós biztosnak. Ezen maximum Orbán és Trócsányi lepődhettek meg, hiszen rajuk kívül mindenki tisztában van azzal, hogy nem kaphat ilyen fontos beosztást egy olyan jelölt, akinek olyan előélete van, mint Trócsányinak.
Ugyanis Orbán jelöltje volt az, aki igazságügyi miniszterként törvénybe foglalta mindazokat a jogsértéseket és törvénytelenségeket, amelyek miatt Magyarország ellen megindították a 7-es cikkelyes eljárást. Ugyanakkor a korrupció és a családon belüli erőszak elleni fellépésben már nem volt ilyen aktív, hiszen hazánk Európai Ügyészséghez való csatlakozását sem és az Isztambuli Egyezmény elfogadását sem támogatja.

Azonban nemcsak a politikusi pályája, hanem üzleti tevékenysége miatt is alkalmatlan, hiszen az ügyvédi irodája szégyenletes módon a magyar devizahitel-károsultakkal szemben a bankokat képviselte.

Az MSZP elvárja, hogy két ekkora bukás után az Orbán-kormány egy olyan személyt jelöljön az alkalmatlan Trócsányi helyett, akinek neve nem forrott egybe az illiberális állam kiépítésével és aki vállalja a közös európai értékeink képviseletét.

MSZP