Belföld | dohánybolt elszegényedés
2013. április 27. 09:00

Orbán jobban teljesít – az emberek meglopásában

Az Orbán-kormány egyre gátlástalanabb. Már egész iparágakat sajátít ki magának: a magyar földet kiveszi a helyi gazdálkodók kezéből és a baráti körének adja, a dohánykereskedelmet szintén teljes egészében lenyúlja és szintén a baráti körének adja. Ide vezetett három év alatt a kétharmados Orbán-rezsim.

Miközben Orbánék egyre gátlástalanabbul sütögetik a pecsenyéjüket, addig az emberek egyre nagyobb hányadának nem jut hús az asztalra. Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt, félmillió gyerek éhezik, félmillió gazdasági menekült pedig már külföldön keresi a kenyerét. 

Hiába is próbálja Orbán Viktor sikertörténetként eladni katasztrofális országlását, az emberek nem a plakátokból tájékozódnak. A pénztárcájuk pontosan mutatja, hogy kormányoz Orbán és a Fidesz: az ország közel fele elszegényedett, az embereknek nem jut meleg ebédre, a gyerekeknek tankönyvre, a diákoknak egyetemi tandíjra, a betegeknek gyógyszerre. 
 
A fideszes kampánykormány igazságtalan rezsicsöppentésével az igazán rászorulók alig spórolnak, bezzeg a Németh Szilárdok, Rogán Antalok és Lázár Jánosok már azt se tudják, hova dugják a dohányt.
 
Az MSZP azért kezdeményezte az élelmiszerár 22%-os csökkentését, azért gyűjti ehhez az aláírásokat, mert az Orbán Viktor által szegényebbé tett országban ez a mindennapi megélhetés könnyebbé és kiszámíthatóbbá tételének igazságos megoldása.
 
Török Zsolt
szóvivő