mszp.hu | Belföld
2020. május 12. 13:52

Orbán kicsinyes bosszúja tovább növeli a munkanélküliséget

Orbán kicsinyes bosszúja tovább növeli a munkanélküliséget
Orbán Viktor még mindig nem heverte ki az önkormányzati választási vereséget, ami most már a családok megélhetését veszélyezteti.

A kormány ugyanis álságos és hazug módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva kivérezteti az önkormányzatokat, ami miatt egyre több helyen kénytelenek dolgozókat elküldeni.  
 
Álságos az indoklásuk, hiszen pont azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek és bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.  A pénzelvonásokkal azonban megakadályozzák a segítségnyújtást, sőt csak fokozzák a bajt.
 
Hazug az indoklásuk, mert az önkormányzatoktól elvonják a pénzt miközben a költségvetés több száz milliárd forintos szabad tartalékából a propagandára költ a kormány. Több tízmilliárdért azt hazudják a propagandaplakátokon, hogy megvédik a munkahelyeket, a valóság azonban az, hogy csak növelik a munkanélküliséget. Mindezt Orbán kicsinyes bosszúja miatt.
 
Az MSZP számára a legfontosabb, a magyar emberek életének és egészségének védelme és megélhetési biztonságának garantálása, az önkormányzatok pedig ehhez nagyban hozzájárulnak, éppen ezért lépünk fel a kisemmizésük ellen. Nyomást kell gyakorolni a Fideszre, ezért az MSZP közvetlenül az emberekhez fordul, és online aláírásgyűjtésbe kezdett.

Pártállásra való tekintet nélkül kérjük mindenkitől, aki egyetért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel is egyeztetett javaslatokkal, hogy aláírásával támogassa a petíciót.
 
https://mszp.hu/emberekvedelmeben
 
MSZP
 
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok