Orbán kifosztja a kifosztottakat

A statisztikák világosak: a leggazdagabb néhányakon kívül Magyarországon mindenki rosszabbul jár.  

Az orbáni megszorítások és a kiváltságosokat támogató adórendszer miatt még azoknak a családoknak is kevesebb pénzük marad, akik igénybe vették a családi adókedvezményt, pedig nem voltak sokan. A többség azonban egyáltalán nem tudta kihasználni ezt, így súlyos megélhetési gondokkal néznek majd szembe.

Átlagosan tíz százalékos élelmiszerdrágulás jön, de növekszik majd a rezsiköltség és a benzinár és szinte minden, ami a megélhetéshez szükséges. Az embereket térdre kényszerítette az orbáni ámokfutás. Matolcsy megszorítása pedig ebben a helyzetben üt mindenkit gyomorszájon. A 770 milliárdos csomag fejenként közel 80 ezer forintot húz ki a zsebekből.

Eközben Orbán teljesen feleslegesen magángépet bérelt 13 millióért, hogy Brüsszelbe repüljön (mégsem intézett semmit), a Századvég intézet pedig napi 10 millióért végzett olyan munkát a kormány számára, amit a köztisztviselők amúgy is megtesznek. Az MSZP azonnali gazdaságpolitikai fordulatot sürget!

Mivel kiderült, hogy ezt Matolcsy és Orbán nem tudják véghezvinni, kormányváltásra van szükség. Az MSZP gazdasági programja lehetőség a kilábalásra, és eddig az egyetlen alternatíva.

Az új szocialista kormány progresszív adót, áfa- és járulékcsökkentést vezet be, ami könnyebbséget fog hozni az Orbán-kormány által kifosztott emberek számára.

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője