mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 01. 12:26

Orbán környezete tovább gazdagodott, miközben tömegek megélhetése került veszélybe

Orbán környezete tovább gazdagodott, miközben tömegek megélhetése került veszélybe
Míg Orbán Viktor álságos módon azt próbálja bizonygatni, hogy őt magát is bérből és fizetésből élő munkavállalóként megviselte a válság, addig az látszik, hogy a szűkebb-tágabb környezetét csak sikerült megmentenie a válság hullámaitól:
 • a miniszterelnök apja 755,5 millió,
   
 • a miniszterelnök veje 1,2 milliárd,
   
 • a miniszterelnök felcsúti jó barátja 19,4 milliárd,
   
 • a miniszterelnök felcsúti jó barátjának menyasszonya a néhány hónapja működő cégéből 35 millió,
   
 • a külügyminiszter felesége 285 millió,
   
 • a külügyminisztert a luxusjachtján nyaraltató vállalkozó 7 milliárd,
   
 • a Fidesz első számú propagandaterjesztője 4,2 milliárd forintos osztalékkal gazdagodott.

Mit kaptak eközben a bérből és fizetésből élők Orbán kormányától? A legalacsonyabb bérért dolgozók havi nettó 4.321 forintos minimálbér-emelést, amit az áremelkedések miatt már az első vásárlás alkalmával otthagytak a pénztárban.

Ha Orbán Viktor valóban tudná, hogyan viseli meg a válság a bérből és fizetésből élőket, akkor érdemi segítséget nyújtana a nehéz helyzetben lévőknek. Ehelyett azonban csak a haverok és az oligarchák további pénzelésével van elfoglalva. A bérből és fizetésből élők számára biztosítani kell a tisztességes megélhetést, ezért emelni kell az alacsony magyar fizetéseket! A Fidesz azonban nem hajlandó erre, így a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP - ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri - 2022 után adómentessé teszi a minimálbért és csökkenti az alacsony fizetések adóját.

Az MSZP célja, hogy 2022-ben véget vessen annak a korszaknak, amelyben a 99% dolgozik és adózik azért, hogy az 1% urizálása és gazdagodása biztosítva legyen.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

Kapcsolódó párttagok