mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 01. 12:26

Orbán környezete tovább gazdagodott, miközben tömegek megélhetése került veszélybe

Míg Orbán Viktor álságos módon azt próbálja bizonygatni, hogy őt magát is bérből és fizetésből élő munkavállalóként megviselte a válság, addig az látszik, hogy a szűkebb-tágabb környezetét csak sikerült megmentenie a válság hullámaitól:
  • a miniszterelnök apja 755,5 millió,

• a miniszterelnök veje 1,2 milliárd,

• a miniszterelnök felcsúti jó barátja 19,4 milliárd,

• a miniszterelnök felcsúti jó barátjának menyasszonya a néhány hónapja működő cégéből 35 millió,

• a külügyminiszter felesége 285 millió,

• a külügyminisztert a luxusjachtján nyaraltató vállalkozó 7 milliárd,

• a Fidesz első számú propagandaterjesztője 4,2 milliárd forintos osztalékkal gazdagodott.

Mit kaptak eközben a bérből és fizetésből élők Orbán kormányától? A legalacsonyabb bérért dolgozók havi nettó 4.321 forintos minimálbér-emelést, amit az áremelkedések miatt már az első vásárlás alkalmával otthagytak a pénztárban.

Ha Orbán Viktor valóban tudná, hogyan viseli meg a válság a bérből és fizetésből élőket, akkor érdemi segítséget nyújtana a nehéz helyzetben lévőknek. Ehelyett azonban csak a haverok és az oligarchák további pénzelésével van elfoglalva. A bérből és fizetésből élők számára biztosítani kell a tisztességes megélhetést, ezért emelni kell az alacsony magyar fizetéseket! A Fidesz azonban nem hajlandó erre, így a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP - ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri - 2022 után adómentessé teszi a minimálbért és csökkenti az alacsony fizetések adóját.

Az MSZP célja, hogy 2022-ben véget vessen annak a korszaknak, amelyben a 99% dolgozik és adózik azért, hogy az 1% urizálása és gazdagodása biztosítva legyen.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese