2011. április 05. 11:35

Orbán "közlekedésszervező" Viktor és a keleti-partnerségi csúcs

A hétfői miniszterelnöki beszéd egyik csúcsmondanivalója a keleti-partnerségi csúcsot érintette. Orbán Viktor szerint direkt jó, hogy nem mi kaptuk ezt a rendezvényt, mivel hatalmas dugót okozott volna Budapesten. Ebben a pillanatban vált Orbán Viktor miniszterelnökből "közlekedésszervezővé".Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem is olyan fontos, hogy egy ország találkozókat szervezzen más országok miniszterelnökeivel. A miniszterelnök szerint a kapcsolatépítés a világ vezető országaival sokadlagos kérdés. Az már sokkal fontosabb, hogy ne legyen dugó az ország fővárosának útjain.

Ez a rendezvény Gödöllőn lett volna, vagyis nem rontotta volna Budapest közlekedését, mert a szocialisták vezette kormányok idején közvetlen autópálya épült a reptér és Gödöllő között. Bár ez a tájékozatlanság azért jól mutatja, hogy az "ország közlekedésszervezője" mennyit ért frissen szerzett funkciójához.

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort és a Fidesz-kormányt, hogy igyekezzenek végre együttműködni, kompromisszumokat kötni a világ vezető hatalmaival annak érdekében, hogy Magyarország előnyös helyzetbe kerülhessen. Az ország nem forgalomszámlálásban, hanem a nemzetközi kapcsolatok erősödésében érdekelt. A mostani viselkedés csak Magyarország elszigetelődéséhez vezet. Az EU elnökségi stáb munkája elismerést, a vezetők, különösen Orbán Viktor tevékenysége csak szégyent hozott eddig Magyarországnak.

Kormos Kata
szóvivő