mszp.hu | Belföld
2021. december 02. 16:04

Orbán még a korrupt Simonka megsegítésére is felhasználta a kétharmadot

Orbán még a korrupt Simonka megsegítésére is felhasználta a kétharmadot
A Simonka-ügy azt bizonyítja, hogy a Fidesz tényleg egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén. Ha arra van szükség akkor a miniszter rendeletet, de ha kell, akkor Orbán és a 133 bátor embere törvényt is módosít azért, hogy a bűnszervezetet működtető fideszes havert megsegítsék. Ezt pedig nem más mondja, mint Polt Péter, ami nem mindennapi a NER legfőbb ügyészétől.

Simonka György ugyanis elérte, hogy a párttársai úgy módosítsák a jogszabályokat, hogy ő maga megúszhassa 410 millió forintnyi szabálytalanul felhasznált támogatás visszafizetését. A fideszes képviselők arcátlan „segítő szándéka” ellenére szerencsére Simonka tehermentesítése elbukott.

Simonka György már a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt, ugyanakkor Orbán Viktor kegyelméből, az egész ország szégyenére még mindig a Fidesz országgyűlési képviselője lehet. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök számára a járványügyi szabályokat megszegve orgiákra járni nem elfogadható és nem védhető, de bűnszervezetben közpénzt lopni már az.

A Simonka-féle ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos, egyben környezet- és klímatudatos Magyarországot hozzon létre. 

MSZP