2012. július 25. 16:52

Orbán merengjen még egy kicsit valamelyik romkocsmában a felsőoktatásról

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint Orbán Viktor nem a tandíj, hanem a diákok ellensége, hiszen a hallgatók állami támogatása közel 50%-kal csökkent 2012-ben a felsőoktatási intézményekben. A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom arra kéri Orbán Viktort, hogy merengjen egy délutánt valamelyik romkocsma félhomályában, hogy a szocializmus idején helyes volt-e az az elv, amit gyakorlatilag most restaurál a Fidesz, miszerint állami pénzen képzi a kádereit?

Orbán Viktor tegnap a Fidesz társult ifjúsági szervezetével, a Fidelitas-szal konzultált felsőoktatással kapcsolatban a diák-érdekképviseletek helyett. Érthető ez, hisz a szervezet része a kormányt kiszolgáló lojális nomenklatúrának. Így nem tiltakoztak, hanem tapsoltak a Hoffmann Rózsa elképzeléseit dicsőítő miniszterelnöknek. A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint Orbán Viktor nem a tandíj, hanem a diákok ellensége, hiszen a hallgatók állami támogatása közel 50%-kal csökkent 2012-ben a felsőoktatási intézményekben.

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint sem a papír számít, de egyszerűen badarság az, amit a miniszterelnök mond: az egyetemek közötti verseny szűkítésével, tehát a választható intézmények és szakok csökkentésével, nő a diplomák munkaerő-piaci értéke. Még egy ötödikes diák számára is világos, hogy a kormányzat téved, mert az oktatás színvonala nem így növelhető, viszont azt érik el, hogy a tehetséges, ám de szegényebb családból származó gyermekek nehezebben tudják megszerezni a diplomát. Aggodalommal halljuk, hogy a kormányzat a felsőoktatás szétverése után, most a szakképző rendszerhez szeretne hozzá nyúlni.  

A miniszterelnök szavaiból süt a már megszokott kormányzati arrogancia: Orbán szerint itt "melósokat" képeznek, szerintünk pedig szakembereket. A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom arra kéri Orbán Viktort, hogy merengjen egy délutánt valamelyik  romkocsma félhomályában, hogy a szocializmus idején helyes volt-e az az elv, amit gyakorlatilag most restaurál a Fidesz, miszerint állami pénzen képzi a kádereit?