2012. szeptember 27. 11:07

Orbán munkahelyeket veszít – az MSZP munkát teremt

Az elrugaszkodás éve helyett az elbocsátások éve lett az idei. Mára mindenki a bőrén érzi az Orbán-kormány kettős játékát: a szavaik nagyok, a tetteik kicsik.

Munkát hirdető óriásplakátok tövében nyomorgó munkanélküliek: ez a mai valóság. A helyzet megoldása egyértelmű: a kapkodó Orbánnak mennie kell, az MSZP nyugodt szakértelmére van szükség.

A folyamatos kormányzati tündérmese-propaganda helyett a csoportos leépítésekről szól az idei év. Ha nem lenne az ideiglenes közmunkaprogram, akkor a munkanélküliség elkeserítő méretű lenne. Nap mint nap hallani az elbocsátások számait: Nokia 4400 fő, Flextronics 600 fő, Dunaferr 800 fő (de lehetséges, hogy 3100 lesz a vége), Egészségügyi Holding 541 fő, és ezek csak a legnagyobbak. A legszomorúbb, hogy a KSH szerint minden negyedik fiatalnak nincs munkája, ráadásul a munkanélküliség esetükben növekszik.

A szövegelés kormánya csak kommunikációra, milliárdos levelezésre meg álkonzultációkra képes, miközben az MSZP már bizonyított. Az Orbánék által átadott munkahelyek szinte mindegyikének alapkövét még a szocialista kormányok rakták le. Az ostoba orbáni befektető-ellenes harcok helyett az MSZP befektetőbarát politikát, és ezzel valódi, hosszú távú munkahelyteremtést kínál.  

A fideszes oligarchakormánynak mennie kell, hogy átadja a helyét a kis- és középvállalkozásokat támogató, járulékcsökkentésben gondolkodó, az igazságtalan adórendszert megszüntető, és szolidaritás elvét követő MSZP-kormánynak!

Gúr Nándor,
az MSZP alelnöke,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke