Belföld | árfolyam közlemény euró
2013. november 29. 13:28

Orbán rosszabbul teljesít: 300 forint felett az euró

Az MSZP 2010-ben stabilan alacsony euró árfolyam mellett adta át a kormányzást a Fidesznek: 1 euró 265 forintba került. Most 300 forint felett jár az euró árfolyama. Ez az Orbán-kormány valódi teljesítménye.

Miközben a régiós devizák piacát nyugalom jellemzi, Orbán Viktor és unortodox csapata ismét taszított egyet a forint árfolyamán. A magyar fizetőeszköz legújabb mélyrepülése Matolcsy György nyilatkozatával indult.

Orbán Viktor 3 és fél éve képtelen arra, hogy alacsony szinten tartsa az euró árfolyamát. A magyar munkavállalóknak, kis- és középvállalkozóknak, valamint a nyugdíjasoknak ezzel okozott kár ma már ezermilliárdos nagyságrendű.

„Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. (…) ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát” – ezt Navracsics Tibor mondta 2009. február 3-án, a pénzügyi-gazdasági világválság legnehezebb napjaiban. Ma külső válság nincs, csak az Orbán Viktor által előállított belső gazdasági válság van.

Magyarország belső gazdasági válságát jelentősen enyhítené az erős forint, vagy az euróban kapott fizetés. Orbán Viktor azonban világossá tette, hogy nem akar sem erős forintot, sem eurót Magyarországon. Azért kell leváltani Orbán Viktort és csapatát 2014 tavaszán, hogy utánuk egy kiszámíthatóbb, felelősebb és igazságosabb gazdaságpolitika vehesse kezdetét.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes