mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. szeptember 17. 13:05

Orbán szerint is jön a járvány újabb hulláma, a kormány mégsem tesz semmit az oltási kedv hatásos növeléséért

Orbán Viktor reggeli rádióinterjújából megtudhattuk, hogy ő maga is úgy gondolja, hogy a járványnak lesz negyedik hulláma és továbbra is az oltást tartja egyetlen igazán hatásos védekezésnek.

Ehhez képest az oltási kampány elakadt és a kormány annyira veszi komolyan a védekezést, hogy a 77 milliárd forintba kerülő vadászati világkiállítást mentesítette a védelmi intézkedések alól, így az védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Júniusban még azzal büszkélkedett a miniszterelnök, hogy nemzetközi összevetésben az első oltások tekintetében a második helyen, a teljes átoltottság tekintetében pedig az első helyen állunk. Ez az előny már sehol sincs, ugyanis hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít, 27 tagállam között, a két oltással rendelkezők számát tekintve, a 17., a legalább egy oltást kapottak arányában pedig, a 18. helyre csúszott le Magyarország.

Ez annak az eredménye, hogy a Fidesz csak a hatalmi érdekeivel van elfoglalva, hazug kampányt indított az előválasztás legesélyesebb jelöltjének, Karácsony Gergelynek a lejáratására. „Stop, Karácsony!” kampány van, „Stop, vírus!” kampány azonban nincs a járvány negyedik hulláma előtt. Egy hatásos oltási kampányra lenne szükség, mert az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírussal szemben. Talán nem álldogálnának országszerte magányosan a fideszes aláírásgyűjtők és nagyobb hasznuk is lenne, ha az oltás felvételére próbálnának minél több embert rábeszélni.

Mindezekből pedig az látszik, hogy továbbra sem a vírus elleni harc miatt akarja a Fidesz meghosszabbítani a veszélyhelyzetet. A kormány eddig is visszaélt a felhatalmazással, az önkormányzatokat, azaz a magyar településeket megfosztotta bevételeiktől, alapítványokba menekítette ki a közvagyont, az Alaptörvénybe foglalta a lopást és felszámolta az egyetemi autonómiát. Mindeközben pedig a magyar emberek, a magyar dolgozók és kisvállalkozók támogatására nem jutott pénz, csak az oligarchákra és a haverok gazdagítására.

A Fidesz ezt akarja tovább folytatni, ehhez azonban józan és felelős politikai erő nem adhatja a támogatását.

MSZP