mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. március 17. 13:10

Orbán szerint is támogatásra szorulnak a szombathelyi háziorvosok, de az önkormányzati segítségnyújtást mégis gátolja, visszautasítja

Orbán szerint is támogatásra szorulnak a szombathelyi háziorvosok, de az önkormányzati segítségnyújtást mégis gátolja, visszautasítja
Orbán Viktor kedden az Országgyűlésben Kunhalmi Ágnes azonnali kérdésére válaszolva elismerte, hogy a szombathelyi háziorvosok gondokkal küzdenek, és ezért odaküldi az embereit, azt azonban már nem engedélyezi, hogy az önkormányzat által nyújtott segítséget elfogadják a háziorvosok.

A szombathelyi városvezetés kijelölte az oltópontokat, gondoskodott mindenről, már csak a kormányzati jóváhagyás hiányzik. Ehelyett azonban a kormány elindít egy hivatali folyamatot, amelynek senki sem tudja, hogy mikor és mi lesz az eredménye.

Ez az időhúzás hány ember életébe kerülhet? A halálozások tekintetében népességarányosan már így is a világ legrosszabbul teljesítő országai közé tartozik Magyarország.

A miniszterelnök semmivel sem tudja indokolni, hogy miért akadályozza az önkormányzatot a segítséget kérő háziorvosok támogatásában. A kormánynak partnernek kell tekintenie az önkormányzatokat annak érdekében, hogy minél gyorsabban, minél többen megkapják a rendelkezésre álló bármely vakcinát.

 

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Kapcsolódó párttagok