mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 17. 23:57

Orbán szerint nem mennek jól a dolgok az egészségügyben – csupán 10 év és egy világjárvány kellett a felismeréshez

Orbán Viktor a magyar egészségügyről: „Tehát nem akarom azt mondani, hogy a dolgok azok kényelmesen és elegánsan és jól fizetetten és nem tudom, hogy haladnak. Erről szó sincsen...”

Gratulálunk a miniszterelnök úrnak ahhoz, hogy 10 év kormányzás után felismerte, hogy az „egészségügy nincs tökéletes állapotban”. Nem is kellett más ehhez a felismeréshez, mint egy pusztító világjárvány. Sajnálatos módon azonban egy egész országnak kell együtt élnie azokkal a súlyos következményekkel, amelyeket az okoz, hogy a kormányfőnek eddig nem volt ideje a magyar egészségügyi rendszerre, és csak most áll neki ismerkedni valósággal.

A miniszterelnöki megvilágosodást kövessék tettek! Ne az oligarchákra, propagandára és stadionokra költsenek százmilliárdokat, hanem növeljék meg az egészségügy költségvetését!

Az MSZP szerint az egészségügynek kiemelt prioritássá kell válnia, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel.

Így lehet biztosítani a megfelelő és biztonságos ellátást mindenki számára.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő