mszp.hu | Belföld
2020. március 23. 14:42

Orbán újabb MSZP-s javaslatok megvalósítását jelentette be

Orbán újabb MSZP-s javaslatok megvalósítását jelentette be
Az MSZP üdvözöli, hogy a kormány a mai döntésével újabb javaslatainkat fogadta el.

 Az iskolák bezárása, a hiteltörlesztési moratórium bevezetése, az e-receptek személyes átvételi kötelezettségének felfüggesztése és a részleges járulékfizetési kedvezmények bevezetése után, most a végrehajtások és a kilakoltatások felfüggesztésre vonatkozó javaslatunkat valósítja meg a kormány, és tovább bővíti az adókedvezményben részesülők körét.
 
Támogatjuk, hogy segítséget kapjanak mindazok, akiknek a koronavírus-járvány által kialakuló gazdasági és társadalmi válságban a megélhetése veszélybe kerül. Üdvözöljük, hogy a miniszterelnök köszönetet mondott a frontvonalban dolgozó orvosoknak, ápolóknak. De a köszönetnél nekik is többre van szükségük: védelemre és anyagi megbecsülésre.
 
Éppen ezért az MSZP az alábbi intézkedések haladéktalan megvalósítását várja el a kormánytól:

 

 • Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók részére a kormány azonnal biztosítsa a szükséges védőfelszerelést, és fizessen részükre egyszeri 500.000 forintos juttatást!
   
 • A kormány növelje meg a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét emelje minimum nettó 100 ezer forintra! A munkahelyek megvédése érdekében elbocsátási moratórium elrendelésére van szükség a multiknál és a közszférában, a hazai KKV-knak pedig valódi állami segítséget kell kapniuk a munkahelyek megtartásához!
   
 • A kormány biztosítsa, hogy a létfenntartáshoz szükséges termékekhez mindenki megfizethető áron hozzáférjen, ezért javasoljuk, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítőszerekre, és csökkentse a gáz és az energia árát!
   
 • Az idős korosztály megélhetésének biztosítása érdekében azonnali nyugdíjemelésre van szükség, és az inflációkorrekciós nyugdíjkiegészítés előrehozott, áprilisi kifizetésére!
   
 • Elvárjuk, hogy a kormány ne hagyja a juttatásokat, fizetéseket leértékelődni, ezért a kormány védje meg a forint értékét!

 
MSZP

Kapcsolódó párttagok