mszp.hu | Belföld | kivándorlás közlemény
2018. szeptember 11. 14:46

Orbán újabb rekordja: csúcson a munkaerőhiány

Orbán újabb rekordja: csúcson a munkaerőhiány
Egy év alatt 27%-kal nőtt a betöltetlen álláshelyek száma, közel 300 ezer munkavállaló hiányzik Magyarországról, és a helyzet csak rosszabb lesz mivel 1,5 millió magyar tervezi, hogy elhagyja az országot.
Kik fogják a sürgősségin ellátni a betegeket, kik fogják tanítani a gyermekeket és egyáltalán kik fognak dolgozni Magyarországon, ha ilyen ütemben folytatódik a kivándorlás?
 
Az Orbán-kormányt ezek a kérdések nem érdeklik, mert a nekik járó VIP rendeléseken mindig lesznek orvosok és nővérek, a gyermekeiket pedig vagy külföldön, vagy hazai magániskolákban taníttatják. Annyi dolgozó pedig elég nekik, amennyi fideszes haverok cégeinél dolgozik, mert nekik csak azok a vállalkozások a fontosak.
 
2018-ban Magyarországon hatalmas a munkaerőhiány, kivándorlási válság van, csökken a népesség, mert már minden hatodik gyermek külföldön születik. Az Orbán-kormány azonban továbbra is letagadja a valóságot és nem hajlandó szembenézni a való világgal.
 
A kivándorlási válság hatását már érezni munkaerőpiacon, és amennyiben az elvándorlás tovább folytatódik, annak súlyos következményei lesznek a nyugdíjrendszerre nézve is, amit nem fognak tudni megoldani a karácsonyi Erzsébet-utalványokkal.
 
MSZP
Molnár Zsolt, a Nemzeti összetartozás bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok