Orbán Viktor azonnal állítsa le az állami földprivatizációt!

A nyomozóhatóságok pedig tegyék a dolgukat és vonják felelősségre a földbérbeadási és uniós agrártámogatási pályázatokat maffiamódszerekkel kezelő állami vezetőket!

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Hortobágyon lefolytatott vizsgálata világossá tette, hogy már az állami földek bérbeadása is maffiamódszerekkel történt, előre eldöntött nyertesekkel és hogy ezen nyertesek, illetve a mezőgazdasági szakmát korábban messzire elkerülő külföldi és magyar spekulánsok 1000 hektáros méretekben szerzik meg a magyar nép legértékesebb vagyonát, a termőföldet.

Követeljük, hogy a miniszterelnök azonnal szerezzen érvényt a hortobágyi KEHI-vizsgálat döntéseinek, és bontassa fel a szabálytalanul megkötött szerződéseket! A nyomozó hatóságok pedig gyorsítsák fel a vizsgálatot, és találják meg a csaló állami vezetőket.

Őket nem csupán a földbérbeadások körül kell keresni, hanem Lázár János minisztériumában is, ahol az uniós forrásokat ma is pofára osztják, ezért nem juthatnak agrár-környezetgazdálkodási támogatásokhoz például a magasabb hozzáadott értéket képviselő, emberek tízezreinek munkát adó állattartók, kertészek, szőlőtermelők.

Követeljük, hogy azonnal csoportosítsanak át pénzt az uniós támogatási kereten belül, hogy a nagyobb környezetvédelmi hatást elérő ágazatok szereplői is kapjanak kiegészítő támogatást!

Követeljük, hogy induljon átfogó KEHI-vizsgálat a többi nemzeti park pályázataival kapcsolatban, illetve az állami földbérlet pályázatok nyerteseinek tevékenységét illetően is!

Követeljük, hogy a vizsgálatok lefolytatásáig a miniszterelnök azonnal állítsa le állítsa le az állami földek privatizációját!

Az MSZP által elindított, illetve támogatott két népszavazási kérdésben szinte teljes nemzeti konszenzus van: az emberek 80%-a nem ért egyet az állami földek eladásával, és a kétmillió forint feletti állami vezetői fizetésekkel. Az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést, mert az emberek szavazni akarnak a fideszes földlopások és a pofátlanul magas, kétmillió forintot is meghaladó állami fizetések ellen!

Gőgös Zoltán
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő