mszp.hu | Belföld | Klik oktatás pedagógus
2016. január 12. 13:04

Orbán Viktor benézne a tantermekbe

Orbán Viktor benézne a tantermekbe
Az Orbán-kormány 2010 óta szándékosan félemlíti meg a tanárokat. A közalkalmazottak indoklás nélküli elbocsátása, a késve érkező fizetések, az iskolaigazgatók minisztériumi kinevezése, a fentről küldött KLIK-es tankerületi vezetők és a KLIK maga mind kiszolgáltatottságot szülnek. Ez az igazi hazaárulás: a gyerekek jövőjét feláldozni a kormány kicsinyes hatalmi céljai érdekében.
A tervgazdasági kísérletezés következő lépése a tanárokra erőltetett „önértékelési” megfigyelőrendszer. Ezek a pedagógus önértékelő csoportok (PÖCS-ök) a kormány szándéka szerint a KLIK 3/3-as ügyosztályaként működnének. A zsarolás újabb lépcsője: a mesterpedagógusoknak rosszabb szerződést adtak, mint ígérték, aki nem írja alá, az kevesebbet keres.
 
Orbán és kormánya napról napra alázza meg a tanárokat, ezzel rombolja gyermekeink és az ország jövőjét. Ez az, aminek véget fogunk vetni.
 
Az MSZP olyan gyermekközpontú oktatást épít, amelyben a tanárok nem a hatalomnak kiszolgáltatott alkalmazottak, hanem egy támogató szakmai közösség kreatív, megbecsült tagjai, akik a gyerekekkel együtt a XXI. század tudását hozzák létre.
 
A tervgazdaság mindig megbukott, most is meg fog. Leszámolunk az értelmetlen központosítással, a tanárok megfélemlítésével. Magyarország csak akkor lehet boldog, valódi jóléti állam, ha az iskola a felemelkedés, és a szabadság otthona lesz, és ehhez megfelelő fizetések is társulnak. Ezt teremtjük meg a Fidesz legyőzése után.
 
Kunhalmi Ágnes,
országgyűlési képviselő, oktatáspolitikus

Kapcsolódó párttagok