mszp.hu | Belföld
2021. november 05. 11:45

Orbán Viktor coming outolt!

Orbán Viktor coming outolt!
Orbán beismerte a "közszolgálati" rádióban: a kormány minden törekvése ellenére sem tud több embert meggyőzni arról, hogy oltassa be magát", ezért aztán döntsenek a munkáltatók a kötelező oltás bevezetéséről.

Ne legyen félreértés: a Magyar Szocialista Párt álláspontja, amivel én személy szerint is maximálisan egyetértek, hogy az oltás csökkenti a betegség súlyos következményeinek kockázatát, ezért mi is arra biztatunk mindenkit, hogy saját és környezete védelme érdekében oltassa be magát.

De a miniszterelnöki coming out egyszerűen elfogadhatatlan. Minden eszközt - pénzt, paripát, fegyvert, felhatalmazást - megkaptak a védekezéshez, és csak ennyire futja? Európa legdrágábban működő kormánya hárítja a felelősséget a munkáltatókra? Ne már! Hát ki van a fertőzési adatok, modellszámítások, statisztikai kimutatások birtokában: a kormány vagy Mészáros "nemstróman" Lőrinc? És ki kapott arra felhatalmazást, hogy az emberek életét, egészségét megvédje: a kormány vagy a magyar vállalkozások menedzsmentje? És akkor nem is szóltunk arról, hogy az ország egyik legnagyobb munkáltatója, a felcsúti gázszerelő kijelentette: nem teszi kötelezővé az oltást a "hozzá tartozó" cégeknél.

Amit látunk, az a fideszes vezetők gyáva menekülése a felelősség elől. Ahogyan a minimálbér emelés ellentételezését ráterheli a kormány a városokra, úgy most a járvány féken tartását a cégekre hárítja. Sunyi tolvajtempó más számlájára rendelni, miközben ezzel a kormánynak lenne feladata. Például a maszkviselést és oltási igazolványt legalább a szórakozóhelyeken kötelezővé kellene tenni, és időszerű lenne, hogy ingyenes legyen a Covid-teszt! De erről sem döntöttek.

Romokban az egészségügy, elüldöztek orvosokat, ápolókat, nem készültek fel a járványhelyzet egyik hullámára sem, a vírusválságban adatokat és információkat tartottak és tartanak vissza, az egészségügyre még a pandémia idején sem jutott az uniós átlagnak megfelelő pénz, ma már a sor végén kullogunk átoltottságban. Erről Orbán nem beszél, pedig ez is az oka annak, hogy több mint 31 ezer honfitársunk lett áldozata a járványnak.

Amire viszont figyeltek, az a közvagyon átjátszása a fideszes hátországnak, ezermilliárd forintos nagyságrendben.

Ez a totális csőd!

És közben soha nem volt ilyen gyenge a forint, soha nem került ennyibe a benzin, és soha nem volt ilyen drága a kenyér...  Magyarország egyre jobban lemarad a térség országaitól, az egy főre eső GDP-t tekintve már Románia is megelőzött minket.

Tudjuk, hogy a Fidesz emberellenes és hatalommániás kormányzásának lényege: az egyre több adóbevételből arányaiban egyre kevesebb menjen oktatásra, szociális területre és több menjen a kormányzati vízfejre, propagandára, presztízs-beruházásokra. Ideje, hogy véget vessünk ennek a korszaknak, és elzavarjuk Orbán kormányát!

Tavasszal tegyük meg!

Kapcsolódó párttagok