Orbán Viktor elárulta magát

Orbán Viktor elárulta magát
A kormányfő Kötcsén leleplezte magát. Orbán Viktor beismerte, hogy nincs jogi következménye az októberi kvótareferendumnak. A kormány népszavazása tehát illegitim, mert semmilyen jogszabályi következménye nem lesz.

A miniszterelnök Kötcsén világossá tette, hogy csupán arra kér felhatalmazást, hogy Brüsszelben képviselje a magyar embereket. Csakhogy Orbán Viktor 2014-ben már megkapta a magyar emberek felhatalmazását arra, hogy képviselje őket Európában.

A kormány által kezdeményezett népszavazás csupán egy pártszavazás, amely kizárólag Orbán Viktorról és Fideszről szól. A kormány milliárdokat költ egy drága és felesleges szavazásra, mert el akarja fedni az oktatás, az egészségügy, a mérhetetlen korrupció és a botrányosan alacsony fizetések problémáját Magyarországon.

Az MSZP a következő hetekben azért kampányol, hogy lerántsa a leplet arról a kétszínű és veszélyes politikáról, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz az Európai Unió kijárata felé rángatja Magyarországot. Mert szerintünk az unión kívül csak olyan élet van, ahonnan menekülnek az emberek – Európába.

Az októberi szavazás nem old meg semmit sem a menekültválságból, sem az oktatás, az egészségügy vagy az emberek megélhetési problémáiból. Az MSZP ezért továbbra is távolmaradásra kéri a választókat.

MSZP