mszp.hu | Belföld | tisztek állomány Orbán
2014. január 31. 16:33

Orbán Viktor és a kutya vacsorája: 10 ezer helyett csak 6 ezer forintot kap alanyi jogon a tiszthelyettesi állomány?

„A választások előtt tett ígéretek annyit érnek, mint a kutya vacsorája” – hallhattuk Orbán Viktortól a Belügyminisztérium keddi állományértekezletén. A kormányfő ezt nyilván saját politikai gyakorlata alapján állította, hiszen a 2010 tavaszán tett ígéretei valóban csupán ennyit értek. Nem lett két hét alatt közbiztonság, és a rendészeti dolgozók is hiába vártak a kormányprogramban „ígért jó fizetségre”. 4 év kormányzás után Orbán Viktornak csupán egy erősen kampányízű, mértékében megalázó bérkiegészítés bejelentésére futotta.

Ami igazán meghökkentő, hogy Orbán Viktornak nemcsak a választások utánra, de még a kampányidőszakra vonatkozó ígéretei sem érnek többet, mint a kutya vacsorája. Hozzánk eljutott információk szerint ugyanis törvényben garantáltan, alanyi jogon nem tízezer, hanem csupán hatezer forintos emelést biztosítanak a tiszthelyettesi állománynak.

Orbán Viktor és kormánya úgy tűnik, újra és sokadszorra becsapja a rendészeti dolgozókat. A hivatásos állomány tagjai mindezt tűrni kötelesek. Azonban magánemberként, választópolgárként április 6-án nekik is lehetőségük lesz „köszönetet mondani” az Orbán-kormány intézkedéseiért.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja