mszp.hu | Belföld | menekültkérdés
2015. október 02. 15:36

Orbán Viktor leleplezte magát – reagálás a miniszterelnök rádiónyilatkozatára

Orbán Viktor leleplezte magát – reagálás a miniszterelnök rádiónyilatkozatára
Orbán Viktor önleleplező vallomást tett a Kossuth rádióban. Szerinte túl hirtelen jött a menekültválság, túl hirtelen indultak meg ezek az emberek. Viszont a honvédelmi bizottság fideszes elnöke már január 19-én arról beszélt, hogy komoly aggodalomra adhat okot a bevándorlás, a parlament pedig február 20-án vitanapot tartott menekültkérdésről. Ezek után kérdezzük a miniszterelnököt: mégis, mi érte váratlanul?

Orbán Viktor hónapokat töltött gyűlöletkeltéssel ahelyett, hogy a várható krízishelyzetre felkészült volna, és ma is csak a pánikkeltés volt a célja.
 
Az MSZP felszólítja a miniszterelnököt, hogy lépjen ki a félelemkeltésre alapozott háborús retorikából és higgadjon le végre, mert a válságra még nincs megoldás. Az pedig csak az európai partnerekkel való józan együttműködéssel érhető el, a horvát kormányfő folyamatos sértegetése nem vezet el hozzá. Az emberek a mai önleleplező beismerés után végre felelős kormányzást várnak Orbán Viktortól!
 
Az MSZP a magyar emberek biztonsága, a schengeni övezetben való szabad mozgása érdekében elvárja, hogy Orbán Viktor a szavak fegyverként való használata helyett a nemzetközi térben koncentráljon a Dublin III. megállapodás azonnali felfüggesztésére és az egységes uniós menekültügyi rendszer felállítására, itthon pedig a háború elől menekülő emberek humánus kezelésére!
 
Tóbiás József,
elnök-frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok