MTI/mszp.hu | Belföld
2015. április 09. 14:51

Orbán Viktor ne költözzön a várba!

Az MSZP csütörtökön ismételten felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne költöztesse hivatalát a Budai Várba.

Az ellenzéki párt követelését Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő fogalmazta meg, a Miniszterelnökség tervezett új épülete, a volt karmelita kolostor előtt tartott sajtótájékoztatóján. A kormányfő és munkatársai legkésőbb 2016. március 15-ig kívánják felújítani az épületet, erre a célra pedig több mint 6 milliárd forintot különítettek el az idei költségvetésben - fejtette ki.
    
Bangóné Borbély Ildikó azt tanácsolta Orbán Viktornak, akit a „brókerkormány bróker-miniszterelnökének” nevezett, hogy a költözés helyett inkább becsülje meg a Parlamentben található szobáját addig, amíg ott lehet.
    
A szocialista politikus elfogadhatatlannak minősítette, hogy miközben a kormány milliárdokat költ a vár felújítására addig negyvenezer gyermek éhezik, 500 ezer pedig szegénységben él. Bangóné Borbély Ildikó szerint a kabinetnek ezért a hasonló presztízsberuházások helyett a társadalmi nehézségek felszámolására kellene koncentrálnia.