Orbán Viktor nem populista, elitista

Az állami támogatásból élő nagyvállalatok - köztük is a legnagyobb, a Közgép - olyan eredményesen keresik Orbán Viktor kegyét, mint a helyi fideszesek a trafikpályázók listáján az "elkötelezett jobboldaliakat".

Feljuttatják szülőfaluja, a Felcsút futballcsapatát az első osztályba, s a nagy eredményt a helyszínen ünneplő 250 fős tömegnek még egy 3500 fős luxusstadiont is építenek az 1800 lelkes község határában.

A Magyar Posta emlékbélyeget ad ki Azerbajdzsán egykori első titkárának 90. születésnapjára, a maffiakapcsolatairól elhíresült egykori szovjet pártfunkcionáriust ábrázoló billog jól mutat majd az azeri baltás gyilkos kiadásáról szóló újságcikkek tablóján.

A MÁV a diákoknak, nyugdíjasoknak és kisgyermekes szülőknek egyaránt fájó gyorsvonati pótjeggyel kedveskedik a kedves vezetőnek, aki, amikor csak teheti, ráront az átlagkeresetű családokra, a jómódú felső középosztály tagjainak viszont minden kedvezményt megad.

Mindezek alapján, valamint figyelembe véve, hogy a miniszterelnöknél nem azt kell nézni, amit mond, hanem azt, amit tesz, elmondhatjuk, hogy Orbán Viktor kivételesen nem hazudott a SIC Notícia nevű portugál hírtévének, amikor úgy nyilatkozott, hogy ő nem populista. Orbán Viktor ugyanis olyan elitista, aki a saját népét fosztja ki, hogy saját klientúráját gazdagítsa. Ez Orbán valódi arca.

Török Zsolt,
szóvivő