Orbán Viktor pénzbeszedője volt Németh Szilárd?

Igaz-e, hogy Németh Szilárd Orbán Viktor pénzbeszedője? Hová tűntek az általa begyűjtött összegek? Milyen fideszes mutyikról tud Németh Szilárd? Miért nem érzi problémának ezeket az ügyeket?

Egy hangfelvétel alapján Németh Szilárdot a saját párttársa, Horváth József buktatta le. Horváth szó szerint ezt állítja: „Németh Szilárd azt kérte minden frakciótagtól, hogy ha bárkinek bármilyen mutyija van, azt ő is tudja. Azt ővele ossza meg. Nincsen semmi probléma, ő nem szól bele, de őt tájékoztassa mindenki.”

A leleplező felvételen az is elhangzik, hogy csepeli képviselőként Németh Szilárd elköltötte a frakció pénzét, sőt, az Orbán Viktor felszólítására beszedett pénzeket is eltüntette. Erről Horváth szó szerint ezt mondja: „Aztán Orbán Viktor mindenkinek küldözgetett leveleket, hogy a Fidesz kampányába, aki tud, az szálljon bele. Hozták be a pénzt az emberek – csak és kizárólag az ő irodavezetője szedhette a pénzt. Na, most ez a pénz is szőrén-szálán eltűnt, a Fidesz-kasszába nem került be.”

A fideszes képviselő vallomása után Németh Szilárdnak meg kell magyaráznia: hová tűnt az általa beszedett pénz? Saját magának tette el a milliókat, a Fidesz feketekasszájába vándorolt az összeg, vagy a pártot megkerülve Orbán Viktornak kellett továbbadnia?

Lukács Zoltán
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes