Orbán Viktor tovább szédítette a szegényeket a Cigányügyi Egyeztető Tanácson

A Fidesz Orbán Viktorral és Farkas Flóriánnal az élen a tegnapi Cigányügyi Egyeztető Tanácsban is tovább folytatta a "parasztvakítást" a roma stratégia betartásáról, a romák "tündérmesébe" illő lehetőségeiről, a tejjel-mézzel folyó Kánaánról. Eközben a szegénytelepeken a gyerekek éheznek, a családok nyomorognak, és kiszolgáltatott emberek feszülnek egymásnak a munkalehetőségért a helyi fideszes kiskirályok kegyeit keresve.

Farkas Flórián ORÖ-elnök az elmúlt három évben bebizonyította, hogy van az a pénz, amivel be lehet fogni egy roma politikus száját. Akkor is, ha az antiszemitizmus és rasszizmus mindennapos a kormány padsoraiban. Akkor is, ha romák és nem romák fagyoskodnak a hidegben, munka és megélhetés nélkül a saját lakásaikban. Akkor is, ha nincs étel az ünnepi asztalon, ha nincs víz a lakásban, de lassan a faluban se. Az igazán szegényeket - köztük a cigányság jó részét - nem érintette sem a rezsicsökkentés, sem a beígért egymillió új munkahely, amelyet ma már leginkább Londonban keresnek a fiatalok!

Láthatóan egyre fontosabb a roma szavazóbázis a Fidesznek. Nyilván ezért sikerült három év után létrehozni az egyeztető tanácsot. A roma társadalom azonban már nem hisz a fideszes sziszegésnek, sokkal inkább egy 2014 utáni új kormányban keresi a hosszú távú felemelkedés lehetőségét.

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri Orbán Viktort, hogy fejezze be a végtelen ígérgetést, helyette inkább határolódjon el a Jobbiktól és annak neonáci politikájától, hiszen a zsidó világkongresszuson elmondott nagy ívű beszédében ezt nem tette meg, így ez a roma társadalmat is aggodalommal tölti el.

Az MSZP Roma Tagozata kíváncsi, mi lesz annak az ötmilliárd forintnak a sorsa, amit Farkas Flórinak - mint egyedüli pályázónak - kívánnak átmutyizni a szövetkezeti rendszeren keresztül. Emellett tiltakozásunkat fejezzük ki a nemrég elfogadott szövetkezeti és közmunkatörvénnyel szemben, amely csak a foglalkoztatási adatok kozmetikázására, a romák listázására és büntethetőségére irányul. Eszerint a közmunkásoknak már bér sem jár majd, elég, ha terményben, kosztban és kvártélyban kapják a fizetséget, akár a rabszolgák.

Az MSZP Roma Tagozata felszólítja ORÖ tagjait, hogy ne asszisztáljanak Farkas Flórián bábjátékához és az Orbán-kormány szegényellenes politikájához!

az MSZP Roma Tagozata