Orbán Viktor vállalja a felelősséget!

Orbán Viktor immár alighanem sejti, hogy az elmúlt években folytatott populista, demagóg, és végtelenül ostoba szabadságharcos politikája nem csak a magyar nemzeti célokkal volt ellentétes, hanem a saját hatalmi érdekével is. Ennek felelőssége azonban egyedül őt terheli.

A miniszterelnök azért nevezte ki európai költségvetési főtárgyalónak Matolcsy Györgyöt, mert végre leesett neki, hogy egy szövetségeseit és hitelét vesztő, antidemokráciát építő kormányfőnek esélye nincs hatékony érdekérvényesítésre az unióban, az EU-források radikális csökkenésének bejelentése viszont önnön politikai öngyilkosságával érne fel.

Kivételesen Matolcsy György is reálisan mérhette fel a helyzetet, így azonnal parlamenti államtitkárát jelölte ki maga helyett, miután rájött, hogy bátor főnöke ezúttal vele készül elvitetni a balhét. Már csak az a kérdés, Cséfalvay Zoltán is tovább tolja-e majd az uniós büdzséalkudozás várható kudarcának felelősségét. A fülkeforradalmárok valódi virtusát elnézve nem lennénk most Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárainak helyében.

Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy ne hárítsa beosztottjaira ennek a kulcsfontosságú nemzeti ügynek a képviseletét! Továbbra is azt várjuk, hogy üljön fel a repülőgépre és a következő hónapokban járja végig az összes jobboldali kormányfőtársát azért lobbizva, hogy Magyarország 2014 és 2020 között is megkapja a felzárkózásához nélkülözhetetlen fejlesztési forrásokat.