MTI/mszp.hu
2011. április 11. 21:10

Orbán Viktornak azonnal cselekednie kell Esztergom ügyében

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az esztergomi helyzet rendezése érdekében azonnal cselekednie kell. Winkfein Csaba, a szocialista párt dorog-esztergomi választókerületének elnöke, volt MSZP-s országgyűlési képviselő hétfőn telefonos sajtótájékoztatóján az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktornak azonnal cselekednie kell Esztergom ügyében, "meg kell állítania Meggyes Tamásékat, a város érdekeivel ellentétes ámokfutásukat, mert fejére hull Meggyesék összes bűne".

"Fél év elteltével egyértelműen látszik, hogy Esztergomot a Fidesz megbénította, ahol csak lehet, keresztbe tesz a megválasztott polgármester asszonynak, nem érti a nemzeti együttműködés rendszerét" - tette hozzá. A politikus emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök korábban kijelentette, Esztergom helyzetét csak a kormány tudja megoldani. Winkfein Csaba úgy véli, itt az ideje annak, hogy Orbán Viktor ennek megfelelően cselekedjen. Kiemelte, hogy a város működése, vagyonának megmentése a tét. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a város fejlődése megakadt, véleménye szerint a Fidesz képviselőit csak a hatalom megszerzése motiválja. "Ezt város díszpolgárának sem szabad hagynia, különösen, ha miniszterelnök és korábban ígéretet tett erre. Kérjük, azonnal cselekedjen!" - közölte az MSZP-s politikus.

Tétényi Éva független polgármester az Esztergomban fennálló politikai patthelyzet megoldását, a város képviselő-testületének feloszlatását kérte a miniszterelnöktől abban a petícióban, amelyet a hét végén gyalogosan hozott Budapestre mintegy kétszáz helybélivel közösen; a dokumentumot a Miniszterelnökség egyik munkatársa vette át. A polgármester ebben azt írta: a helyi Fidesz-frakció a tavalyi októberi helyhatósági választások óta nem hajlandó az együttműködésre Esztergomban.