Belföld | létminimum KSH közlemény
2013. július 05. 09:32

Orbán Viktornak fáj az igazság

Még mindig nem tudhatjuk mik az egy főre jutó létminimumadatok Magyarországon. A KSH-nak információink szerint már májusban rendelkezésére álltak a számok, ám még július elején sem adták ki azokat – eltérően az előző években megszokottól. Ahogy telik az idő, úgy válik egyre kínosabbá a Fidesz-kormány számára a titkolózás.

A KSH szerint azért nem közlik a létminimumról szóló statisztikákat, mert még nincsenek kész az elemzésekkel. Nem gondoljuk, hogy a KSH dolgozói idén lassabban dolgoznának, mint az előző években, sokkal inkább az adatok kényelmetlensége állhat a háttérben.

A kormányzati kommunikáció minden bizonnyal bekérte a számokat, majd rádöbbenve azok veszélyességére most azon dolgozik, hogyan tudná finomítani, tompítani őket.

Az Orbán-kormány három éves tolvajlása és bűnszervezetként való működése nyomán mára a magyar társadalom végletesen elszegényedett. A létminimum legfrissebb adatai olyan megdöbbentőek lesznek, amit még a kormányzati sikerpropaganda sem lesz képes elfedni.

Ám az adatokkal bármit trükközhetnek, azok nyilvánosságra hozatalát fedősztorikkal elbújtathatják, azonban az ország lakossága nem az adatokból, hanem saját pénztárcáján érzi nap mint nap az Orbán-kormány pénzlenyúló tevékenységét.

Ezért a kormányzati propagandagépezet ne fáradjon a statisztikák cicomázásával, csak hozza nyilvánosságra a puszta adatokat – még ha Orbán Viktornak fáj is az igazság!

Korózs Lajos
elnökségi tag