Orbán Viktornál tessék kopogtatni!

Az MSZP azt javasolja Czunyiné Bertalan Judit és Talabér Márta fideszes képviselőknek, hogy ne az igazságügyi miniszter, hanem a miniszterelnök ajtaján kopogtassanak.

A Fidesznek nyolc hónap után nyolc sorban sikerült elintéznie a családi erőszak büntetőjogi tényállását megalapozó javaslatot. Olyan is lett: a tervezet a mindennapos agresszió számos formáját nem tekinti családon belüli erőszaknak.

Talán ezt elégelte meg Czunyiné Bertalan Judit és Talabér Márta, talán nem, mindenesetre ha a Fidesz női politikusait valóban érzékenyen érinti a társadalomban és a pártjukban tomboló erőszak, akkor ne Navracsics Tibor igazságügyi miniszter, hanem Orbán Viktor miniszterelnök ajtaján kopogtassanak. És udvariasan, de határozottan kérjék meg arra, hogy távolítsa el pártjából a verbálisan bántó Varga Istvánt, Tasó Lászlót és főleg Daher Pierre-t, Meggyes Tamást, Balogh "Vakkomondor" Józsefet, a három nőveréssel vádolt fideszes politikust.

Az MSZP továbbra is arra szólítja fel a Fideszt, hogy támogassa azokat a módosító indítványokat, amelyek megnyugtató módon rendezik a családon belüli erőszak elleni hatékony fellépés évek óta húzódó problémáját. Emellett továbbra is azt sürgetjük, hogy hazánk haladéktalanul csatlakozzon az Európa Tanács nők elleni és családon belüli erőszak megfékezéséről szóló isztambuli egyezményéhez.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag

Kormos Kata,
szóvivő