mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2019. december 18. 17:09

Orbánék a szűrőbuszokkal együtt parkolóba rakták az egészségügyet

A Fidesz egészségügyben végzett rombolása miatt rengetegen nem jutnak helyben megfelelő ellátáshoz, ezért a kormány tűzoltásként egymilliárd forintért vett tíz szűrőbuszt, amelyek házhoz viszik a vizsgálatokat. Elviekben. Ugyanis a buszok átlagosan, csupán havonta egyszer végzik el a feladataikat.

Ezeknek a szűrőbuszoknak folyamatosan kellene járniuk az országot és minél többre lenne szükség belőlük. Ennek ellenére a Fidesz parkoltatja őket, miközben életet menthetnének.

Érthetetlen, amit a Fidesz művel, korábban 3 milliárdért vett elektromos autókat a kórházaknak, amelyeket ajándékként próbált eladni a sajtóban, de közben kiderült, hogy ezek bérautók, amiért havonta fizetniük kell az eladósodott intézményeknek, ráadásul az üzemeltető infrastruktúra sehol nem áll rendelkezésre.

Az Orbán-kormány az életmentő dolgokon spórol, miközben a felesleges, mutyigyanús autóbeszerzésekre milliárdokat költ.

A Fidesznek választ kell adnia arra, hogy miért állította parkolópályára a szűrőbuszokat, és miért állnak kihasználatlanul hegyekben az elektromos autók az Állami Egészségügyi Ellátó Központ parkolójában.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke