mszp.hu | Belföld | fiatalok közlemény
2018. augusztus 14. 13:40

Orbánék csak egyvalamit biztosítanak a fiataloknak: szabad utat nyugatra

Orbánék csak egyvalamit biztosítanak a fiataloknak: szabad utat nyugatra
A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 elemzése megmutatta, hogy mit nyújt az Orbán-kormány a magyar fiataloknak: félelmet és kiszámíthatatlan jövőt.
A 15 és 29 év közöttiek egyre nagyobb számban néznek szembe az anyagi és elhelyezkedési nehézségekkel, a munkanélküliséggel és a szegénységgel. Mivel a Fidesz ilyen körülményeket teremtett a magyar fiataloknak, így nem meglepő, hogy kivándorlási válság van.
 
600 ezren már elmentek és további 250 ezren pedig már készülnek az indulásra, de az Orbán-kormány továbbra sem tesz semmit ez ellen, pedig már régen elő kellett volna állniuk a válság megoldásának tervével.
 
Meddig akarják még tagadni a valóságot? Ha a fiatalok elvándorlása tovább folytatódik, annak súlyos következményei lesznek a nyugdíjrendszerre nézve is, amit nem fognak tudni megoldani a karácsonyi Erzsébet-utalványokkal.
 
Az uniós bérekhez való felzárkóztatási programra és valódi otthonteremtési programra van szükség, ami lehetővé teheti egy biztonságos és kiszámítható jövő megteremtését, nem pedig arra, hogy a miniszterek fizetését emeljék 5 millióra, hiszen ők biztosan nem akarják elhagyni Magyarországot.
 
Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja, ifjúsági ügyvivő és
Torzsa Sándor, a Societas elnöke

Kapcsolódó párttagok