mszp.hu | Belföld | nyugdíj nyugdíjas
2018. január 12. 14:29

Orbánék most postázzák a nyugdíjemelésnek nevezett alamizsnát

Orbánék most postázzák a nyugdíjemelésnek nevezett alamizsnát
Miközben Rétvári dicshimnuszokat zeng a kormány nyugdíjemeléséről, nem beszél arról, hogy az intézkedéseik következtében kevesek nagyon jól, sokak pedig elég rosszul járnak.
Amíg magas nyugdíjakkal rendelkezők több tízezer - akár 70 ezer - forintos emelést is kapnak, addig egy átlagos nyugdíjas esetében ez már csak 4000 forintra jön ki. A nyugdíjhoz kötött egyéb ellátásoknál még durvább a helyzet: a rokkantaknál, és a szülői nyugdíjaknál alig 2000, az árvaellátásnál 1134, a baleseti járadék estében 690 forint, a házastársi pótléknál pedig még az 500 forintot sem éri el az emelés.
 
A valóság tehát az, hogy a nyugdíj, vagy a nyugdíjhoz kötött ellátási formák címzettjeinek kétharmada nem kapja meg a 4.000 forintos átlagemelést! Ezt az emelést ezért sokféleképpen lehet nevezni, csak „jó hírnek” nem.  
 
A kormányváltás után az MSZP az éves inflációt és a keresetek növekedését egyszerre figyelembe vevő, igazságos nyugdíjemelést ad azért, hogy a nyugdíj megőrizze értékét. Újra bevezetjük a 13. havi nyugdíjat, ami az idén mindenkinek egyformán nettó 120 ezer forint pluszt jelent és a legalacsonyabb nyugdíjakat 28.500 Ft-ról 57.000 Ft-ra emeljük, hogy egyetlen idős embernek se kelljen súlyos nélkülözésben élnie.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok