mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. szeptember 16. 12:46

Orbánék szégyent hoztak Magyarországra és minden magyar emberre!

Orbánék szégyent hoztak Magyarországra és minden magyar emberre!
Az Európai Parlament ma délután nagy többséggel, 433 igen szavazattal, 123 nem szavazat ellenében elfogadta azt a jogállamisági jelentést, amely szerint Magyarország ma már nem demokrácia, hanem "egy választási autokrácia hibrid rezsimmel".

Ezt a képet sikerült kialakítania Orbán Viktornak és kormányának 12 év alatt Magyarországról, hazánkról!

Szégyen!

Orbánék szégyene, de minden magyar embert érint.

Lehet dühöngeni, kettős mércét, boszorkányüldözést kiabálni, de a kép - ahogyan azt az MSZP a jogállam és a demokrácia iránt elkötelezett igazi baloldali pártként számtalanszor elmondta - pontos, a tükör nem hazudik.

A helyzet ugyanis az, hogy Magyarország momentán szinte semmiben nem felel meg azoknak a demokratikus követelményeknek, melyek alapján 2004-ben az EU tagja lett. A Fidesz-rezsim mostanra szinte teljesen lebontotta a magyar jogállamiságot. A demokratikus fékek és egyensúlyok rendszere már a múlté. Az Alkotmánybíróságban és a Kúria élén ülő fideszes káderek Orbán Viktor bábjai. A köztársasági elnök egy mindenhez asszisztáló pártkatona, aki nem tölti be a törvényhozói hatalom feletti ellenőrző funkcióját. Az Állami Számvevőszék elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és helyettesei, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke már egytől-egyig a kormányzó párt kliensei.

Az ügyészség is kormányzati irányítás alá került, a szintén fideszes legfőbb ügyész pedig a bűncselekmények felderítése helyett inkább a párthoz köthető ügyek eltussolásában jeleskedik. Az önkormányzatiságot lebontották, elvették a települések pénzét, miközben a feladatok többségét meghagyták nekik – kivéve pár, suttyomban megsegített fideszes önkormányzatot. A manipulált és tisztességtelen választási rendszer révén szerzett kétharmaddal a Fidesz szavazógéppé silányította a Parlamentet: a valódi döntési jogkör egy olyan szűk klikk kezébe került, amely a háttérből, demokratikus kontroll nélkül dönt az ország sorsáról.

A magyar médiahelyzet is pártállami időket idéz: országos sajtóbirodalom szolgálja Orbán rendszerét, a KESMA több száz újságjával, országos rádiókkal és televíziókkal gyártja és sugározza a propagandát, már nincs független országos rádióadó, közszolgálati tájékoztatás helyett pedig a fideszes pártközpontból irányított agymosás zajlik.

Az Európai Parlament döntésének komoly politikai következményei vannak. Orbán Viktornak és a Fidesznek vállalnia kell a felelősséget ezért a szégyenért, és változtatnia kell hazug, korrupt, nemzet- és emberellenes politikáján a magyar emberek érdekében!

Kapcsolódó párttagok