Orbánék vegyék végre komolyan a kivándorlást!

Ugyanazt a követ fújja a Fidesz ifjúsági szervezete, mint Orbán Viktor. Az, hogy Orbán számára a valóság már csak illúzió, köztudott egyben sajnálatos dolog. De hogy a fiatal párttagok is így gondolják, az döbbenetes szűklátókörűséget mutat, mi több bűn.  

Orbánnak, Selmeczynek és Mihalovics Péternek (aki a Fidelitas választmányi elnöke, és az Új Nemzedék Jövőjéért felelős kormánybiztos) is meg kell értenie végre: a fiatalok kivándorlása nem tapasztalatszerzés! Ha Orbán ismerné a mai magyar valóságot, tisztában lenne azzal, miért menekülnek innen a fiatalok. Hazugság az a kép, amit a kormánypropaganda szajkóz, hogy a fiatalok okostelefonokkal és laptopokkal szaladgálnak kocsmáról kocsmára, fesztiválról fesztiválra!

Ha Orbán megkérdezné az utca emberét, vagy bárkit, aki nem az ő elefántcsonttornyában szolgál, megtudná, hogy a magyar fiatalok az itthoni éhenhalás helyett kénytelenek külföldön munkát vállalni. Nem jókedvükből utaznak Európa munkát adó felébe, hanem mert rákényszeríti őket az Orbán-Matolcsy-féle országrontó gazdaságpolitika! Az a fideszes politika, ami kizárólag a gazdag kisebbséget segíti, az elszegényedett többséget pedig földönfutóvá teszi.

A jövőkép eltörlése, a munkahelyek eltűnése, a bérek és fizetések csökkenése, a szociális háló felszámolása egyenes útként vezet a magyar társadalom elmúlt száz éves történelmének legnagyobb kivándorlásához.

Winkfein Csaba
az MSZP elnökségi tagja