mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. április 01. 13:32

Orbánnak a bárgyú mosolygás helyett inkább bocsánatot kellett volna kérnie a szoptatós kismamáktól

Orbán Viktornak szerda este a tévében a bárgyú mosolygás helyett inkább bocsánatot kellett volna kérnie attól a rengeteg szoptatós kismamától, akiket napokig hitegettek a soron kívüli oltással. Az újabb kormányzati szerencsétlenkedés miatt rengetegen csalódottak és dühösek, így a Fidesz nem maradhat adós a bocsánatkéréssel és a válaszokkal.

Amikor meghozták a döntést a várandósok soron kívüli oltásáról, akkor ez a döntés vonatkozott a szoptatós kismamákra is? Ha igen, akkor később miért változtatták meg az intézkedést? Ha eleve nem gondoltak rájuk, akkor az Országos Kórházi Főigazgatóság miért tett közzé egy igazolásmintát a számukra? Milyen előírások vonatkoznak a szoptatós kismamákra az oltásokkal kapcsolatban? Ki a felelős a kialakult zűrzavarért és mikor fognak nyilvánosan is bocsánatot kérni az érintettektől?

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő