2012. augusztus 09. 11:08

Orbánnak nyolc

Két éve Orbán Viktor azt mondta, a Nemzeti Eszközkezelő (NET) minden lakáshitelest megment. Idén 8 ezer, jövőre 7 ezer, 2014-ben pedig már 10 ezer lakás megvásárlását ígérte.

Aztán most kiderült: az idei nyolcezerből eddig 8 (!) adóson sikerült segítenie. Sajnos a bedőlt lakáshitelesek már hosszú hónapok óta tudják: nem azt kell figyelni, amit Orbán Viktor mond, hanem azt, amit tesz. (Vagy leginkább nem tesz.)

Eddig összesen 8, azaz nyolc lakást vett meg a fizetésképtelenné vált devizaadósok bankjaitól a több mint egyéves csúszással beindított Nemzeti Eszközkezelő. A fél év alatt megmentett 8 adós példája azt mutatja: a kormánynak nyolc, mi lesz a jórészt miatta bajba került devizahiteles családok sorsa. E fél év keserű tanulsága, hogy Orbán Viktor és a Fidesz devizahitel-ügyben is átverte az embereket.

Ezek után a „senkit nem hagyunk az út szélén” ígérete is teljesen hiteltelen. Illetve annyiban hiteles, hogy a fideszes oligarchák és cégeik számára szabad az út az ország lerablása előtt. Milliárdok a Simicska-birodalomnak, milliárdok a rég elvesztett szabadságharcra, milliárdok az orbáni focibirodalomra is, az emberek, a magyar családok elviselhetetlen problémáinak megoldásához viszont se eszköz, se pénz!?

Mennyibe került a magyar adófizetőknek, a magyar családoknak az elmúlt fél évben a Nemzeti Eszközkezelő működtetése? Ki a felelős ezért a „hihetetlen” teljesítményért?

Simon Gábor,
a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke,
az MSZP elnökhelyettese

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

U.i.: Halljuk, ígérete szerint ősztől már ezres nagyságrendben vásárolja majd az ingatlanokat a NET. Reméljük, az eszközkezelő a miniszterelnökkel ellentétben komolyan is gondolja, amit mond. Egy biztos: ha nem, ősztől a parlamenti fórumokon is fel fogunk szólalni a családok adósságválsága körül tapasztalt kormányzati semmittevés ellen.